Masteringvoorbeelden Header

Cursusaanbod

Het cursusaanbod van De MixMeester bestaat uit cursussen, workshops en maatwerk lessen over muziekproductie en DJ-en. Er is altijd een lesvorm, die bij je past of je nu jong, oud, beginner of ervaren bent.

Als je nog geen ervaring hebt met produceren kun je kiezen voor een basiscursus of een beginners workshop. In de workshop kun je zien en ervaren, wat er zoal voor nodig is om muziek te produceren of een DJ-mix te draaien. In de basiscursus ga je dit daadwerkelijk leren.

Free Try-Out @ TU DelftHeb je de basiskennis wel of ben je door zelfstudie op dat niveau gekomen, dan is de vervolgcursus misschien wat voor jou. Zelfs voor experts geldt, dat er altijd iets bij te leren is. Als je je verder wilt verdiepen in de technische mogelijkheden èn beperkingen van soft- en hardware, is de vervolgcursus een goede optie.

Ben je al ervaren, maar zoek je hulp bij specifieke onderwerpen, dan biedt De MixMeester maatwerk sessies aan onder de naam TailorMade. Ook voor lessen over andere software dan Ableton Live of hardware gebaseerde set-ups kun je via TailorMade terecht. Informatie hierover vind je onder de kop TailorMade.

Uitgelicht:

Logo DJ CreepsDJ Creeps is een jonge DJ, die zijn skills heeft opgebouwd onder begeleiding van De MixMeester. Inmiddels is hij al ruim een jaar flink aan het optreden op allerlei verschillende podia en evenementen. Lees meer over DJ Creeps op zijn eigen website en check het succesverhaal van dit exceptionele talent!

Cursusaanbod         Muziekproductie

Get Live Fast! | De basiscursus

De basiscursus van De MixMeester op het gebied van muziekproductie is gebaseerd op het programma Ableton Live. Er wordt van begin tot eind gewerkt aan het leren werken met het programma, maar een groot onderdeel van de cursusinhoud bestaat natuurlijk ook uit het geluidstechnische aspect van produceren. Daarbij staan de persoonlijke voorkeuren van de cursist wat betreft genre centraal.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De structuur van de user-interface van Live
 • MIDI-programming
 • De instrumenten (synths en samplers)
 • De belangrijkste vijf FX (EQ/Compressor/Limiter/Reverb/Delay)
 • Het maken en opnemen van loops
 • Het arrangeren en bewerken van loops in een track
 • VST instrumenten en FX, oftewel Plug-Ins

Get Live Faster! | De vervolgcursus

Als je de basis van het programma Ableton Live kent, kun je het structureel gaan inzetten om hoogwaardige producties te maken of complexe live-sets te bouwen.

In de vervolgcursus krijg je, naast begeleiding bij het productieproces, veel extra tips en tricks over Live en het werken met andere hard- en software.

Hierbij moet je denken aan onderwerpen als:

 • Synthese (subtractief / additief / FM / modulair) en sounddesign
 • FX van Live en VST's
 • Mix- en opnametechnieken
 • Mastering
 • Belangrijke instellingen van Live

Ook is er aandacht voor het vinden van je weg in de muziekwereld. Wie en wat wil je bereiken met je producties en waar en hoe doe je dat? De MixMeester heeft een uitgebreid netwerk en veel informatie ter beschikking, om je te helpen je weg te vinden.

Omdat het begrip 'vervolg' nogal wat bereik heeft wat betreft ervaringsniveau, is het uitgangspunt voor de cursus de inhoud van de basiscursus.

TailorMade

Wat betekent TailorMade?

Een cursus is een goede manier om het werken met soft- en/of hardware onder de knie te krijgen. Heb je nou geen behoefte aan een volledige cursus met een vastliggende inhoud, maar zoek je hulp bij specifieke onderwerpen, problemen of technieken? TailorMade is dé flexibele manier om snel en gericht aan de oplossingen ervoor te werken. De MixMeester helpt je persoonlijk met uitleg, research en advies, terwijl de kosten binnen de perken blijven.

Studio DMM 2015Dat is precies wat je krijgt, als je kiest voor De MixMeester TailorMade. In dit maatwerk concept is eigenlijk alles mogelijk met betrekking tot muziekproductie en DJ-en. Het uitgangspunt is je eigen set-up, hoe groot of klein deze ook is. Naast Ableton Live zijn programma's als Reason, Logic, Cubase en hardware set-ups dus geen probleem. Ook voor DJ's geldt, dat De MixMeester je verder kan helpen, of je nu vinyl draait of met een controller, met CD's of met een app.

Vraag naar de mogelijkheden van De MixMeester Tailormade voor jou! Bel of mail gewoon een keer. In eerste instantie kijken we dan, wat het uitgangspunt is en wat je doelen zijn. Het aantal sessies en de inhoud zijn hier namelijk van afhankelijk. Op basis van deze informatie kan De MixMeester inschatten, hoeveel tijd ervoor nodig is om het gestelde doel te halen en welke onderwerpen aan bod moeten komen. Hieruit komt een vrijblijvende offerte en opzet voor jouw TailorMade sessies. Het is altijd mogelijk deze los in te plannen en je zit dus niet vast aan een minimum aantal sessies op vaste tijden.

Workshopaanbod Muziekproductie

Overzicht inhoud workshops:

 1. Sounddesign & Sampling
 2. Beats maken
 3. Basis; mixen en arrangeren
 4. Vervolg; mixen en masteren
 5. De Live-set (alleen in Live en BitWig)
 6. De DJ-set (alleen in Live en BitWig)
 7. Remixen

Aantal deelnemers:

Maximaal 10 personen per workshop

Duur:

2 uur

Cursusaanbod DJ

De DJ cursussen en workshops van De MixMeester zijn ook onderverdeeld in een basis en een vervolg niveau.

XDJ-RX2De lessen worden gegeven op basis van de Pioneer XDJ-RX2. Dit is een DJ-set, die heel erg lijkt op de CDJ-2000NXS set van Pioneer. Hier draaien alle grote namen ook op en als je ergens gaat optreden is de kans groot, dat je zo'n set zult gaan gebruiken. De MixMeester biedt je op die manier de gelegenheid om je DJ-set tot in de puntjes voor te bereiden. Voor workshops of lessen aan huis heeft De MixMeester een zeer compact geluidssysteem beschikbaar. Hierdoor is er eigenlijk alleen een goede tafel en een stopcontact nodig, meer niet! 

De MixMeester kan de lessen ook verzorgen op basis van je eigen set-up. Als je een eigen systeem hebt, is het zelfs aan te raden de lessen daarop te baseren, zodat je erna direct verder kunt en de lesinhoud toegespitst is op jouw situatie. Natuurlijk zijn de meeste onderwerpen in principe hetzelfde voor elke set-up, maar met name de fysieke mogelijkheden van verschillende systemen maken, dat elke situatie weer anders is.

Wil je leren mixen of zoek je hulp bij het verfijnen van je techniek? Misschien wil je vooral veel oefenen en meters maken op de Pioneer set? Vraag naar de mogelijkheden! Vul het contactformulier in, tweet @demixmeester of speel het via Facebook. Old school bellen kan natuurlijk ook. Check de contact pagina!