Foto Header

Cursusaanbod

Het cursusaanbod van De MixMeester bestaat uit cursussen, workshops en doorlopende lessen over muziekproductie en DJ'en. Er is altijd een lesvorm, die bij je past of je nu jong, oud, beginner of ervaren bent.

Als je nog geen ervaring hebt met produceren of DJ'en kun je kiezen voor een basiscursus of een beginners workshop. In de workshop kun je zien en ervaren, wat er zoal voor nodig is om muziek te produceren of een DJ-mix te draaien. In de basiscursus ga je dit daadwerkelijk leren.

Cursusaanbod 01Heb je de basis al geleerd, dan is de vervolgcursus misschien iets voor jou. Als je je verder wilt verdiepen in sounddesign, arrangeren en andere mogelijkheden van soft- en hardware, is de vervolgcursus een goede optie.

Ben je al ervaren, maar zoek je hulp bij specifieke onderwerpen, dan biedt De MixMeester buiten het onderstaande cursusaanbod ook maatwerksessies aan onder de naam TailorMade. Zelfs voor gevorderden geldt, dat er altijd iets bij te leren valt. Ook voor hulp met andere software dan Ableton Live of hardware set-ups kun je via TailorMade terecht. Scroll naar het eind van deze pagina voor meer info!

Cursusaanbod DJ

Lessen op locatie

De lessen op locatie, bijv. bij CultuurLocaal in Barendrecht, worden gegeven op basis van de Pioneer XDJ-RX2. Dit is een DJ-set, die heel erg lijkt op de standaard set van Pioneer, waar ook alle bekende DJ's op draaien. Als je ergens gaat optreden is de kans groot, dat je zo'n set zult gaan gebruiken. De MixMeester biedt je op deze manier de gelegenheid om je DJ-set tot in de puntjes voor te bereiden en alvast te wennen aan hoe dit soort apparatuur werkt. 

pioneer-xdj-rx2-01

Lessen aan huis

De MixMeester kan ook workshops of lessen aan huis verzorgen op basis van je eigen DJ-set. Natuurlijk zijn de meeste onderwerpen en technieken toepasbaar op bijna elke set-up. De verschillen tussen DJ-sets maken alleen, dat elke situatie anders is. Het voordeel van lessen op basis van je eigen set is, dat er geen verschil zit tussen de lessen en het oefenen, waardoor je sneller vooruitgang kunt boeken.

Wil je leren mixen of zoek je hulp bij het verfijnen van je techniek? Misschien wil je vooral veel oefenen en meters maken op de Pioneer? Als je het contactformulier invult, hoor je snel, wat er mogelijk is. Old school bellen kan natuurlijk ook.

Cursusaanbod Muziekproductie

De basiscursus van De MixMeester op het gebied van muziekproductie is gebaseerd op het programma Ableton Live.

Er wordt van begin tot eind gewerkt aan het leren werken met het programma. Ook leer je veel over belangrijke technieken en de apparatuur, die je ook in vele meer óf minder legendarische studio's tegenkomt.

Met de basiscursus van De MixMeester bouw je je kennis dus op een gedegen én snelle manier van de grond af op. Waarbij de focus ligt, op wat jíj wilt leren.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De structuur van de interface van Live
 • MIDI-programming
 • De belangrijkste vijf tools: EQ / Compressor / Limiter / Reverb / Delay
 • Het maken en opnemen van loops
 • Het arrangeren en bewerken van loops in een track
 • Belangrijke instellingen van Live

De vervolgcursus | Get Live Faster!

Als je de basis van het programma Ableton Live kent, kun je het structureel gaan inzetten om hoogwaardige producties te maken of complexe live-sets te bouwen.

In de vervolgcursus krijg je, naast begeleiding bij het productieproces, veel extra tips en tricks over Live en het werken met andere hard- en software.

Hierbij moet je denken aan onderwerpen als:

 • De instrumenten van Live (synths en samplers)
 • Synthese (subtractief / additief / FM / modulair) en sounddesign
 • VST instrumenten en FX, oftewel Plug-Ins
 • Arrangeren; vervolg
 • Mix- en opnametechnieken
 • Mastering

Ook is er aandacht voor het vinden van je weg in de muziekwereld. Wie en wat wil je bereiken met je producties en waar en hoe doe je dat? De MixMeester heeft een uitgebreid netwerk en veel informatie ter beschikking, om je te helpen je weg te vinden.

TailorMade

Een cursus is op zich een goede manier om het werken met soft- en hardware onder de knie te krijgen. Maar het vaste cursusaanbod is niet voor iedereen een even goede aansluiting op hun wensen.

Heb je geen behoefte aan een volledige cursus met een vastliggende inhoud, maar zoek je hulp bij specifieke onderwerpen, problemen of technieken? Het TailorMade aanbod is dé flexibele manier om snel en gericht je skills uit te breiden. De MixMeester helpt je persoonlijk met uitleg, research en advies, terwijl de kosten binnen de perken blijven.

DMM STUDIO

In dit maatwerk concept is eigenlijk alles mogelijk met betrekking tot muziekproductie en DJ'en. Het uitgangspunt is in principe je eigen set-up, hoe groot of klein deze ook is. Dit zorgt ervoor dat sessies toegespitst zijn op je eigen situatie en mogelijkheden. 

Naast Ableton Live zijn andere programma's als Logic of Cubase en hardware set-ups dus geen probleem. Ook voor DJ's geldt, dat De MixMeester je verder kan helpen, of je nu vinyl draait of met een controller, met CD's of desnoods met een app.

Vraag nu wat de mogelijkheden van De MixMeester TailorMade zijn voor jou!

 

🔼 Back To Top 🔼