Foto Header

Cursusaanbod

Het cursusaanbod van De MixMeester bestaat uit cursussen, workshops en doorlopende lessen over muziekproductie en DJ'en. Er is altijd een lesvorm, die bij je past of je nu jong, oud, beginner of ervaren bent.

Als je nog geen ervaring hebt met produceren of DJ'en kun je kiezen voor een basiscursus of een beginners workshop. In de workshop kun je zien en ervaren, wat er voor nodig is om muziek te produceren of een DJ-mix te draaien. In de basiscursus ga je dit daadwerkelijk leren.

Cursusaanbod 01Heb je de basis al geleerd, dan is de vervolgcursus misschien iets voor jou. Als je je verder wilt verdiepen in sounddesign, arrangeren en andere mogelijkheden van soft- en hardware is de vervolgcursus een goede optie.

Ben je al ervaren, maar zoek je hulp bij specifieke onderwerpen, dan biedt De MixMeester ook maatwerk oplossingen onder de noemer TailorMade. Enkele sessies, aangepaste cursusinhoud, advies en coaching...you name it!

De MixMeester heeft tot slot ook een nieuw online coaching concept bedacht voor mensen die geen fysieke afspraak willen maken, maar op zoek zijn naar online begeleiding en coaching bij hun specifieke bezigheden en behoeften.

Dit kan van alles inhouden. Je kunt op een voor jou gunstig moment vanachter je eigen setup hulp krijgen bij zo'n beetje alles wat je qua DJ'en of produceren kunt bedenken. Je koopt per uur tijd in en gebruikt die wanneer* je het nodig hebt!

Zelfs voor gevorderden geldt, dat er altijd iets bij te leren valt. Ook voor hulp met andere software dan Ableton of bijv. hardware setups kun je online terecht.

Interessant toch? Klik hier voor meer info!

* Op basis van beschikbaarheid kun je tijdvakken inplannen. Lees hier meer.

Cursusaanbod DJ

Lessen in de studio

De lessen worden gegeven op basis van de Pioneer XDJ-RX2. Dit is een DJ-set die qua layout heel erg lijkt op de standaardset van Pioneer. Als je ergens gaat draaien is de kans groot, dat je zo'n soort setup zult gaan gebruiken. De MixMeester biedt je op deze manier de gelegenheid om er direct vanaf het begin aan te wennen. Of je kunt juist de lessen gebruiken om je sets tot in de puntjes uit te werken!

Lessen op locatie

De lessen op locatie (bijv. bij CultuurLocaal in Barendrecht) worden ook gegeven op basis van de Pioneer XDJ-RX2. In dit geval vinden de lessen plaats in een verzamelgebouw, waardoor groepslessen mogelijk zijn geworden. Ook bestrijkt het een ander gebied in de regio. Hugo, de eigenaar van De MixMeester, komt zelf uit Barendrecht en is er opgegroeid.

pioneer-xdj-rx2-01

Lessen aan huis

De MixMeester kan ook workshops of lessen aan huis verzorgen op basis van je eigen DJ-set. Natuurlijk zijn de meeste onderwerpen en technieken toepasbaar op bijna elke setup. De verschillen tussen DJ-sets maken alleen, dat elke situatie anders is. Het voordeel van lessen op basis van je eigen set is, dat er geen verschil zit tussen de lessen en het oefenen, waardoor je sneller vooruitgang kunt boeken.

Wil je leren mixen of zoek je hulp bij het verfijnen van je techniek? Misschien wil je vooral veel oefenen en meters maken op de Pioneer? Check de basis- en vervolgcursussen of neem contact op!

Cursusaanbod Muziekproductie

De basiscursus | Get Live Fast!

De basiscursus produceren van De MixMeester is gebaseerd op de DAW Ableton Live. Je leert van alles over hoe je het programma kunt gebruiken om muziek te maken. We gaan samples laden en laten loopen of triggeren, we gaan de sound ervan bewerken en leren wat de basisbeginselen zijn van muziekproductie.

Je leert vanaf het begin hoe je geluiden maakt en samenvoegt tot een track. Je leert uiteraard werken met het programma. Maar je leert vooral ook veel over belangrijke technieken en allerlei apparatuur, die je ook in veel legendarische studio's tegenkomt. Verder is de inhoud niet alléén op Ableton Live gericht, waardoor je de kennis ook kunt toepassen in combinatie met andere programma's en gear.

Met de basiscursus van De MixMeester bouw je je kennis dus op een gedegen Γ©n snelle manier van de grond af op.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De structuur van de interface van Live
 • Audio-, MIDI- en Returnkanalen
 • MIDI-programming
 • De belangrijkste vijf tools: EQ / Compressor / Limiter / Reverb / Delay
 • Het makenΒ en opnemen van loops
 • Het arrangeren en bewerken van loops in een track
 • Belangrijke instellingen van Live

De vervolgcursus | Get Live Faster!

Als je de basis van het programma Ableton Live kent, kun je het structureel gaan inzetten om hoogwaardige producties te maken of complexe live-sets te bouwen.

In de vervolgcursus krijg je, naast begeleiding bij het productieproces, veel extra tips en tricks over Live en het werken met andere hard- en software.

Hierbij moet je denken aan onderwerpen als:

 • De instrumenten van Live (synths/samplers)
 • Synthese (subtractief/FM/modulair) en sounddesign
 • VST-instrumenten en -FX
 • Arrangeren
 • Opname- en mixtechnieken
 • Mastering

Ook is er aandacht voor het vinden van je weg in de muziekwereld. Wie en wat wil je bereiken met je producties en waar en hoe doe je dat? De MixMeester heeft een uitgebreid netwerk en veel informatie ter beschikking, om je te helpen je weg te vinden.

TailorMade

Een cursus is op zich een goede manier om het werken met soft- en hardware onder de knie te krijgen. Maar het vaste cursusaanbod is niet voor iedereen een even goede aansluiting op hun wensen.

Heb je geen behoefte aan een volledige cursus met een vastliggende inhoud, maar zoek je hulp bij specifieke onderwerpen, problemen of technieken? Het TailorMade aanbod is dΓ© flexibele manier om snel en gericht je skills uit te breiden. De MixMeester helpt je persoonlijk met uitleg, research en advies, terwijl de kosten binnen de perken blijven.

In dit maatwerk concept is eigenlijk alles mogelijk met betrekking tot muziekproductie en DJ'en. Het uitgangspunt is in principe je eigen setup, hoe groot of klein deze ook is. Dit zorgt ervoor dat sessies toegespitst zijn op je eigen situatie en mogelijkheden.Β 

Naast Ableton Live zijn andere programma's als Logic of Cubase en hardware set-ups dus geen probleem. Ook voor DJ's geldt, dat De MixMeester je verder kan helpen. Of je nu vinyl draait of met een controller, met CD's of met USB.Β 

Vraag nu wat de mogelijkheden van De MixMeester TailorMade zijn voor jou!

 

πŸ”Ό Back To Top πŸ”Ό