Foto Header

Cursusaanbod

Het cursusaanbod van De MixMeester bestaat uit cursussen, workshops en losse lessen over muziekproductie en DJ'en. Er is altijd een lesvorm, die bij je past of je nu jong, oud, beginner of ervaren bent.

Als je nog geen ervaring hebt met produceren of DJ'en kun je kiezen voor een basiscursus of een beginners workshop. In de workshop kun je zien en ervaren, wat er zoal voor nodig is om muziek te produceren of een DJ-mix te draaien. In de basiscursus ga je dit daadwerkelijk leren.

Free Try-Out @ TU DelftHeb je de basiskennis wel of ben je door zelfstudie op hetzelfde niveau gekomen, dan is de vervolgcursus misschien iets voor jou. Als je je verder wilt verdiepen in de technische mogelijkheden èn beperkingen van soft- en hardware, is de vervolgcursus een goede optie.

Ben je al ervaren, maar zoek je hulp bij specifieke onderwerpen, dan biedt De MixMeester maatwerksessies aan onder de naam TailorMade. Zelfs voor gevorderden geldt, dat er altijd iets bij te leren is. Ook voor lessen over andere software dan Ableton Live of hardware gebaseerde set-ups kun je via TailorMade terecht. Informatie hierover vind je onder de kop TailorMade.

Uitgelicht:

Logo DJ CreepsDJ Creeps is een jonge DJ, die zijn skills heeft opgebouwd onder begeleiding van De MixMeester. Inmiddels heeft hij al veel optredens op (inter)nationale podia op zijn naam staan en wordt hij zelfs gesponsord door Denon DJ. Lees meer over DJ Creeps op zijn eigen website en check het succesverhaal van dit exceptionele talent!

Cursusaanbod DJ

Het cursusaanbod DJ van De MixMeester is onderverdeeld in een basis en een vervolg niveau. Ook zijn in dit cursusaanbod TailorMade lessen mogelijk.

De lessen op locatie worden gegeven op basis van de Pioneer XDJ-RX2. Dit is een DJ-set, die heel erg lijkt op de CDJ-2000NXS set van Pioneer. Dit is de standaard set, waar ook alle bekende DJ's op draaien. Als je ergens gaat optreden is de kans groot, dat je zo'n set zult gaan gebruiken. 

XDJ-RX2

De MixMeester biedt je op deze manier de gelegenheid om je DJ-set tot in de puntjes voor te bereiden en alvast te wennen aan hoe dit soort apparatuur is ingedeeld. 

De MixMeester kan ook workshops of lessen aan huis verzorgen op basis van je eigen DJ-set. Natuurlijk zijn de meeste onderwerpen en technieken in de basis hetzelfde voor elke set-up, maar met name de fysieke mogelijkheden van verschillende systemen maken, dat elke situatie toch anders is. Het voordeel is hierbij, dat er geen verschil zit tussen de lessen en je eigen systeem, waarop je uiteindelijk toch de meeste meters maakt.

Wil je leren mixen of zoek je hulp bij het verfijnen van je techniek? Misschien wil je vooral veel oefenen en meters maken op de Pioneer set? Vraag naar de mogelijkheden! Vul het contactformulier in, tweet @demixmeester of speel het via Facebook. Old school bellen kan natuurlijk ook. Check de contact pagina!

Cursusaanbod Muziekproductie

Get Live Fast! | De basiscursus

De basiscursus van De MixMeester op het gebied van muziekproductie is gebaseerd op het programma Ableton Live. Er wordt van begin tot eind gewerkt aan het leren werken met het programma, maar een groot onderdeel van de cursusinhoud bestaat natuurlijk ook uit het geluidstechnische aspect van produceren. Daarbij staan de persoonlijke voorkeuren van de cursist wat betreft genre centraal.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De structuur van de user-interface van Live
 • MIDI-programming
 • De instrumenten (synths en samplers)
 • De belangrijkste vijf FX (EQ/Compressor/Limiter/Reverb/Delay)
 • Het maken en opnemen van loops
 • Het arrangeren en bewerken van loops in een track
 • VST instrumenten en FX, oftewel Plug-Ins

Get Live Faster! | De vervolgcursus

Als je de basis van het programma Ableton Live kent, kun je het structureel gaan inzetten om hoogwaardige producties te maken of complexe live-sets te bouwen.

In de vervolgcursus krijg je, naast begeleiding bij het productieproces, veel extra tips en tricks over Live en het werken met andere hard- en software.

Hierbij moet je denken aan onderwerpen als:

 • Synthese (subtractief / additief / FM / modulair) en sounddesign
 • FX van Live en VST's
 • Mix- en opnametechnieken
 • Mastering
 • Belangrijke instellingen van Live

Ook is er aandacht voor het vinden van je weg in de muziekwereld. Wie en wat wil je bereiken met je producties en waar en hoe doe je dat? De MixMeester heeft een uitgebreid netwerk en veel informatie ter beschikking, om je te helpen je weg te vinden.

Omdat het begrip 'vervolg' nogal wat bereik heeft wat betreft ervaringsniveau, is het uitgangspunt voor de cursus de inhoud van de basiscursus.

TailorMade

Wat betekent TailorMade?

Een cursus is op zich een goede manier om het werken met soft- en hardware onder de knie te krijgen. Heb je geen behoefte aan een volledige cursus met een vastliggende inhoud, maar zoek je hulp bij specifieke onderwerpen, problemen of technieken? Het TailorMade aanbod is dé flexibele manier om snel en gericht je skills uit te breiden. De MixMeester helpt je persoonlijk met uitleg, research en advies, terwijl de kosten binnen de perken blijven.

cursusaanbod mixen masterenIn dit maatwerk concept is eigenlijk alles mogelijk met betrekking tot muziekproductie en DJ'en. Het uitgangspunt is in principe je eigen set-up, hoe groot of klein deze ook is. Dit zorgt ervoor dat sessies toegespitst zijn op je eigen situatie en mogelijkheden. Naast Ableton Live zijn programma's als Logic of Cubase en hardware set-ups dus geen probleem. Ook voor DJ's geldt, dat De MixMeester je verder kan helpen, of je nu vinyl draait of met een controller, met CD's of met een app.

Vraag naar de mogelijkheden van De MixMeester TailorMade voor jou! We bespreken dan samen wat je uitgangspunt is en wat je doelen zijn. Op basis van deze informatie kan De MixMeester inschatten, hoeveel tijd ervoor nodig is om het gestelde doel te halen en welke onderwerpen aan bod moeten komen. Hieruit komt een vrijblijvende offerte en opzet voor jouw TailorMade sessies naar voren. Het is altijd mogelijk deze flexibel in te plannen en je zit dus niet vast aan een minimum aantal sessies op vaste tijden.