Metadata Toevoegen

 10,00

Artikelnummer: MD-01 Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

Wat kan ik van De MixMeester verwachten?

Als je je muziek wilt releasen is het een slim plan om ervoor te zorgen dat mensen weten waar ze naar luisteren. De juiste naam en titel zijn belangrijk, maar je kunt zoveel meer toevoegen. Dit heet metadata. Het jaar van release, genre, label, meewerkende artiesten en niet te vergeten het artwork, je kunt heel veel info kwijt. De MixMeester kan je hiermee snel verder helpen.

Metadata is cruciaal voor releases

Vaak voegen labels de metadata aan je release toe als onderdeel van hun services. Maar tegenwoordig zijn er zoveel producties in eigen beheer, dat het belangrijker wordt om het zelf te regelen. Voor streamingsites hoef je alleen maar tekstinfo en je artwork toe te voegen.

Als je aangesloten bent bij rechtenorganisaties als Buma/Stemra wil je hen in staat stellen de royalties uit airplay te incasseren. Laat dus ook de ISRC-codes voor je tracks toevoegen. Deze codes kun je zelf aanleveren (standaard) of De MixMeester kan deze voor een meerprijs voor je genereren. Vraag naar de mogelijkheden.

Redbook

Voor het uitbrengen van een fysieke CD heb je een zogeheten Redbook CD-file nodig. Het is ook de enige manier om metadata inclusief artwork toe te voegen aan WAV-files en op die manier een afgewerkt album online te releasen. Het is wel een apart proces naast het toevoegen van metadata.

Ook moet je bij een CD-release een UPC/EAN Barcode (streepjescode) op de hoes plaatsen. Het is slim om dit nummer ook toe te voegen in de metadata. Tot slot is er een matrix nummer nodig als je een vinyl release wilt uitbrengen. Veel opties dus; neem snel contact op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…